Ik wil een knopcilinder bestellen, maar is dat wel verstandig in mijn situatie?

Vraag jij je ook af of een cilinder met een draaiknop een goede optie is voor jou? Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het kiezen van een knopcilinder:

  • Zit er glas in de deur waar de cilinder geplaatst wordt?
  • Zit het cilinderslot in de buurt van een brievenbus?

Bij cilindersloten met een knop is het altijd belangrijk om te kijken naar deze twee punten. Het is zo dat de inbrekers erg handige trucjes hebben om de cilinders met een draaiknop van buitenaf open te maken. Zo kunnen zij via de brievenbus een ijzerdraadje om de knop heen plaatsen en zo de knopcilinder open draaien.
De andere inbraakmethode die bij knopcilinders gebruikt wordt, is het boren van een klein gaatje bij de cilinder. Door dit gaatje halen zij een ijzerdraadje en kunnen zij het cilinderslot met de draaiknop open draaien.

Wil je toch een knopcilinder plaatsen bij een brievenbus of deur met een glazen ruit? Dan is de anti-manipulatieknop hiervoor de oplossing! Helaas heeft niet ieder merk van de cilindersloten deze optie, maar de meeste merken wel. Dit zijn knopcilinders waarbij je bij het omdraaien van de cilinder iets extra’s moet doen. Bijvoorbeeld de knop de gehele draai ingedrukt houden of knopjes die op de knop zijn geplaatst indrukken.
Een oplossing tegen het boren van de gaatjes naast de cilinder is een SecuMax Anti-Manipulatie plaat. Deze plaats je op de deur om te voorkomen dat er gaatjes geboord worden.