Wat is flipperen?


Flipperen is het terugduwen van de dagschoot met een soepel, plastic kaartje. Het plastic kaartjes wordt in de ruimte tussen de deur en het kozijn gestoken. Op deze manier kan de dagschoot worden teruggeduwd in het slot. De dagschoot wordt normaal bediend met de kruk. Binnen enkele seconden is de deur open en kan de inbreker jouw woning betreden.

Er zijn  een aantal oplossing om flipperen te voorkomen. Allereerst is het van belang om de deur op slot te draaien bij het verlaten van de woning of voor het slapen gaan. Hierdoor wordt de nachtschoot geactiveerd. Mocht de inbreker de dagschoot terugduwen, blokkeert de nachtschoot de deur. Hierdoor heeft de inbreker geen toegang tot de woning.

Door het plaatsen van een anti-inbraakstrip kun je flipperen en het open wrikken van de deur voorkomen. De anti-inbraakstrip wordt aan de buitenkant op het kozijn en de deur gemonteerd. Door de strip is de dagschoot afgeschermd.

In ons assortiment vind je verschillende typen anti-inbraakstrips. Bekijk hier  ons gehele assortiment aan anti-inbraakstrips.